Iti plac sarmalele? Ai aici reteta de sarmale care nu ingrasa…

0
454

Sarmalele, bunatatile care nu lipsesc de pe mesele noastre in tot timpul anului!

Le impachetam in foi de varza acra, varza proaspata, in foi de vita-de-vie…

La randul meu o gurmanda fiind le prepar si le consum intotdeauna cu placere.

Totusi atunci cand le pregatesc, tin cont de cativa factori astfel incat sa fie cat mai dietetice si sa nu-mi pericliteze silueta.

In continuare doresc sa-ti dezvalui reteta mea de sarmale.

Ingrediente:

  • carne tocata (daca iti place si este cea mai dietetica carne poti sa folosesti carnea de curcan, daca iti place vita sau manzatul la fel. Poti sa folosesti si carnea de porc dar alege partea mai slaba din porc cum ar fi pulpa, spata, sau cotletul. Nu adauga slanina si grasime la carnea tocata)
  • 10% sunca taraneasca, traditionala afumata de genul prosciuto, gasesti la Kaufland in vid(optional)
  • foi de varza de care preferi
  • bulion aproximativ o ceasca de cafea
  • marar uscat sau proaspat
  • boia de calitate
  • orez integral (cu cat mai inchis la culoare cu atat mai bine)
  • o gramada de ceapa😊

Sa-mi fie cu iertare dar eu ador ceapa sub toate formele ei si folosesc foarta multa ceapa la gatit.

Si la sarmale la fel. deci la aproximativ un kilogram de carne tocata folosesc in amestec cam 600g ceapa.

Deci, sa purcedem:

Pregatim foile in care vom impaturi amestecul.

Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt , cu sunca afumata tocata marunt, adaugam orezul integral (Tips pe care l-am invatat de la un chef indian, spalam orezul si il lasam in apa cateva ore inainte de preparare. Va fierbe mult mai repede mai ales ca este vorba de orez integral), adaugam boia din belsug pana se coloreaza amestecul in portocaliu, adaugam sare dupa gust (eu folosesc sare de mare) si gata.

Impaturim sarmalele.

Daca nu avem varza marunta, o maruntim noi din resturile pe care nu le putem folosi la impaturit.

Asezam jumatate din varza marunta pe fundul oalei, adaugam jumatate din marar, si incepem sa asezam sarmalele in oala.

Dupa ce le-am asezat,  adaugam deasupra varza maruntita ramasa plus mararul.

Punem apa din belsug astfel incat sa acopere cu un deget – doua sarmalele adaugam si bulionul, asezam o farfurioara deasupra sarmalelor astfel incat acestea sa nu se ridice la suprafata, pe masura ce vor incepe sa fiarba.

Si atat!

Asteptam cuminti sa treaca ora cand sarmalele vor fi gata de servit.

Faptul ca ele nu vor pluti in grasime le va face tocmai bune de a fi consumate fara paine.

Iar orezul integral le va da o super textura mai crocanta.

In nici un caz nu adauga mamaliguta!😮

Bineinteles ca sarmalele nu au nici un farmec fara smantana, deci nu uita de ea!😀

Astept parerea ta despre aceasta reteta!

Pofta buna!

 

 

Articolul precedentStatul Pe Scaun Perioada Indelungata Dauneaza Mai Mult Decat Crezi
Articolul următorFenomenul Netflix – Declanseaza Foamea Emotionala
[Certfied Personal Trainer Oradea] Sunt o femeie în floarea vărstei, care am trecut prin nenumărate provocări și renunțări de-a lungul vieții, în aproape toate aspectele ei. Dar de câțiva ani încoace, am decis să mă bucur cât pot de mult, de fiecare moment pe care mi-l oferă viața. Sunt o gurmandă și ultimul lucru pe care-l vreau, mai ales la această vârstă, este să renunț la micile plăceri gastronomice. Detest senzația de foame, dar totuși vreau să rămân la greutatea ideală și acum știu cum să fac asta. Și acest fapt îmi dă curajul și dorința de a vrea să ti-l dezvălui și ție!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.